teenACE | me being a volunteer | part one

Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim.

ALHAMDULILAH. one word to show my gratitude to Allah. and no other word to tell you readers on how lucky happy lovely i am when i have been given the chance to be one of the volunteers for an event held in Kuala Lumput last few days. it is teenACE. Subhanallah. He gave me this golden opportunity.

so a few days after the event baru nak cecite pasal teenACE which is held at TM Convention Center.
it started on 29th until 30th of June. but as a volunteer i need to be there a day before.
banyak benda nak cerita. but i will make it simple.

on the first day arrived as the volunteer.

lokasi TMCC ni sgt dekat dgn lrt kerinchi. menapak saja pun dah sampai.
sempat solat asar dgn sisters yg lain before masuk dewan. bila dah masuk, yaAllah subhanallah cantiknya dewan tu mmg cantik sangat. salah satu hikmah last2 minute kenapa terpaksa tukar tempat lain. Allah the all knowing. Subhanallah. okay dari situ dah rasa bersemangat nak buat kerja. and after some briefing from bro nu'man,  kerja pertama volunteer adalah call peserta dan maklumkan pasal pertukaran tempat. sekali bila zalina dah call and kemain lagi cakap last2 peserta tu cakap --ehh sy pun volunteer jugak. sy kat dalam dewan sama dgn awk ni.
dangg! memang terbaikk hihi puncanya sbb volunteer tolong daftarkan peserta bawah nama dia. kan dah malu kat situ. she is kak nur ^^


malam tuu kakak ummi call cakap xdak transport nak datang sbb dh malam. perempuan pulak kan. so bro umar hanif dgn baik hati dan prihatinnya nak pick up kakak umi dekat uia pj. tapi zalina kena ikut sekali sbb zalina ja yg cam muka kak ummi tapii tapii jalan ke uia pj mmg taktauu langsung. nasib kak aisyah ada alhamdulilah.
okay tu first time zalina masuk uia pj. (uia gombak dah pernah masuk time perjumpaan volunteer)
haruslah bagitau kat sini sbb uia mmg best. teringin jugak nak belajar sana...


malam tu mostly volunteers memang sangat gigih buat kerja. by 11:30 mmg kena balik homestay. banyak lagi kerja kena buat meh. okay sebelum ni zalina under team gamma, take part on registration.
malam tu pulak team delta;protocol perlukan lagi 2 volunteers sbbnya xcukup. dengan rela hati za menarik diri dari gamma and join delta. (sebenarnya dah lama nak delta tapi dah cukup orang time tu)



serba salah jugak sebenaqnya ats penarikan diri tersebut. kesian team registration . sis biha sis diyana bro shukri dan semua mmg dah rapat sangat.









Post a Comment